وظایف مشاور املاک
یک مشاور املاک کسی است که هم نماینده فروشندگان و هم خریداران املاک است. ممکن است یک مشاور به صورت مستقل کار کند، اما مشاوران بیشتر اوقات زیر نظر یک کارگزار معتبر، به عنوان نماینده مشتریان کار میکنند مشاوران، دولت به مشاوران املاک مجوز داده که در خصوص قراردادهای فروش مذاکره کنند و مدارک مورد نیاز برای انعقاد تراکنشهای ملکی را مدیریت نمایند.
مشاورین املاک به چهار دسته تقسیم میشوند:
- مشاوران فروشنده
- مشاوران خریدار
- مشاوران دوطرفه
- کارگزاران معاملات
مشاوران فروشنده
اگر کسی بخواهد ملک خود را اجاره بدهد یا بفروشد برای فروش ملک مشاوران فروشنده به صاحب ملک کمک میکنند.
مشاوران خریدار
اگر کسی قصد خرید ملک را داشته باشد مشاوران خریدار می توانند کمکشان کنند.
مشاوران دو طرفه
مشاوران دوطرفه هم خریدار و هم به فروشنده مشاوره میدهند. یک مشاور املاک وظیفه دارد که به هر دو طرف معامله مشاوره بدهد. مشاوران دوطرفه وظیفه دارند که هم از خریدار و هم از فروشنده بخواهند که یک قرارداد نمایندگی دوطرفه را امضا کنند. قوانین منحصر به فردی برای مشاوران دوطرفه وجود دارد، در نتیجه این مشاوران کارشان سختتر و مشکل تر از مشاوران خریدار و فروشنده است.
در بعضی از کشورها مشاوره دوطرفه در شرایطی میتوان به کار برد که یک کارگزاری نماینده خریدار و فروشنده باشد. به این صورت که یکی از مشاوران کارگزاری یک ملک باری فروش داشته باشد و یک مشاور دیگر از کارگزاری به دنبال ملکی برای یک خریدار بگردد. در این حالت اگر دو طرف معامله یعنی خریدار و فروشنده مایل به معامله باشند، نمایندگی دوطرفه اتفاق میافتد.
کارگزاران معاملات
این دسته از مشاوران هم نماینده خریدار و هم فروشنده هستند. کارگزاران معاملات هیچ تعهد محرمانه و خصوصی با هیچ یک از طرفین معامله نه خریدار و نه فروشنده ندارد. کارگزاران به طرفین معامله بدون در نظر گرفتن سود خریدار و فروشنده راهنمایی می کنند. این کمکها به شکل مدارک قانونی می باشد که به صورت یک توافقنامه بین طرفین امضا میشود.